Искрен Веселинов: ОП няма да напуснат управляващата коалиция

0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

В момента, в който това управление стане по-вредно, отколкото хаоса, който ще предизвика със събарянето си, Патриотите няма да се поколебаят да напуснат управляващата коалиция, заяви пред БНР депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов – съпредседател на ОП и заместник-председател на ВМРО. Ето темите, които коментира той:

Тол системата и бонуси

В предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ Веселинов посочи подготвяно от ОП предложение, свързано с тол системата:

Тези, които ежедневно ползват пътната мрежа, в следващия месец да имат отстъпка от цената. Може би е редно да има отстъпки при редовно ползване на определени републикански пътища. Търсим правилния вариант, така че да съберем таксите от транзита, който основно разрушава пътната инфраструктура, но и да има една преференция към тези, които ежедневно извършват курсове и са по-системни ползватели на пътищата, т.е. българските превозвачи. 

Разлом в политиката и в обществото

Последните седмици са тъжни като равносметка, защото не говорим само за война между институциите, а за огромни разломи в обществото, заяви депутатът Искрен Веселинов. Според него омразата е търсен ефект в редица политически действия:

Мобилизирането на подкрепа чрез омраза и чрез силно говорене без оглед на последиците се превърна в практика в последните години. Неприемането на изборните резултати също се превърна в една такава практика. Вървим към ситуация, в която никой няма да е доволен от управлението – каквото и да е то. А управление без подкрепа е безсмислено, защото не може да промени нищо в позитивен план.

Скандалът при избора на членове на КРС не е повод за напускане на управляващата коалиция, заяви Веселинов и посочи:

„Флиртовете“ в едно управление могат да имат тежки последици, свързани с липса на доверие от обществото към институцията и ерозията на авторитета на институциите, които избират тези органи като КРС (Комисия за регулиране на съобщенията).

Изгодни ли са предсрочни избори?

Очевидно, че се търси в публичното пространство един голям партньор за участие в бъдещото управление. Това е партията на Слави Трифонов. „Обединени патриоти“ не са удобен партньор и за лявото, и за дясното. Със сигурност за малките партньори в управляващата коалиция по-изгодни са предсрочни избори, коментира още Веселинов и допълни:

Да, по-изгодно е сега да съборим правителството, да се въоръжим с нужната опозиционност и да натрупаме точни в следващите месеци до изборите, но дали това е полезното за държавата и до какво ще доведе тази наша политическа полза?

Искрен Веселинов е категоричен, че в момента, в който това управление стане по-вредно, отколкото хаоса, който ще предизвика със събарянето си, Патриотите няма да се поколебаят да напуснат управляващата коалиция.

Предстои това управление да заяви целите си до края на мандата. На финалната права сме, каза още депутатът и добави, че очакват разговор с ГЕРБ по тези приоритети.

Цялото интервю на Диана Янкулова с Искрен Веселинов в предаването „Неделя 150“ по БНР можете да чуете от звуковия файл >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младежите от ВМРО – Велико Търново с акция по кръводаряване

Членове на младежката организация на ВМРО – Велико Търново се включиха за втори път в кампанията „Дари кръв – спаси живот!“, която се провежда от Националния център по трансфузионна хематология. Младежите дариха кръв в отделението по трансфузионна хематология в МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Лекарите от МОБАЛ „Д-р Стефан […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703