Красимир Каракачанов: Тази година Армията е с най-висок рейтинг като одобрение от обществото

1 0
Read Time:3 Minute, 37 Second

От всички институции Армията е с най-висок рейтинг на одобрение от обществото

Армията е най-слабо засегната от COVID-19 и това се дължи на ген. Мутафчийски

Службата в Армията не е само въпрос на патриотизъм, а дава възможност за едно нормално развитие. Тази година Армията е с най-висок рейтинг от всички институции, като одобрение на обществото.

Ще има нова техника, това е нормално, тъй като 25 години Армията беше пренебрегвана институция. На Армията се гледаше като един декор за Гергьовден и по стар български обичай нашите политици смятаха, че като влезем в Европа, някой ще ни храни, а като влезем в НАТО, някой ще ни пази. Само че, такова нещо няма.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той напомни поговорката, че този, който не храни своя Армия, храни чужда и даде за пример ситуацията в НАТО около конфликта Гърция – Турция. Каракачанов допълни, че трябва да подготвим Българската армия, за да може да изпълнява своите задължения по Конституция – да има всички способности да защитава териториалната цялост и суверенитета на България.

Четири поредни години се увеличават възнагражденията на българските военнослужещи. Според министъра, службата в Армията не е само въпрос на патриотизъм, а дава възможност за едно нормално развитие.

Тази година Армията е с най-висок рейтинг от всички институции, като одобрение на обществото.

Следващите 8 самолети F-16 ще се договарят в рамките на следващия мандат.

По думите му това щял да бъде този, който прецени българският народ на изборите. Каракачанов отново подчерта, че не е започнала процедура за придобиването им, а все още се чака предложение за оферти.

Той припомни, че миналата седмица бе подписан договорът за ремонт на танковете, а преди това бе сключен договор за два многофункционални кораба, както и два минни ловци. Всички ремонти по тези проекти ще бъдат извършвани в български предприятия, подчерта Каракачанов.

Тази година Армията не похарчи близо 370 мн. лв., които ни бяха по бюджет, за да бъдем адекватни към ситуацията, заяви военният министър.

Направихме кампанията „Бъди войник“ само със средства на МО. Българинът идва на Балканите като войник, а не като бежанец, изтъкна Каракачанов.

По думите му няма държава в НАТО, която да е намалила разходите си за отбрана в пандемията.

Той коментира и въвеждането на доброволната казарма. По думите му остро реагирали хората, които не харесват нищо. Каракачанов добави, че ако хора, които отидат доброволци им хареса може да останат.

Това се прави, за да не се събират куцо, кьораво и сакато и да ги изпращаме на сигурна смърт, при необходимост, зави вицепремиерът.

Той коментира и предложенията на колегите му от ВМРО за „вечния длъжник“.

Не е нормално, когато съм взел кредит моите наследници да го плащат цял живот. За 10 години имаш механизмите да потърсиш задълженията, но ако ти не ги потърсиш след 10 години влиза давността и ти вече не можеш да ги тормозиш, каза Каракачанов.

Ваксините пътуват, аз ще направя това, което каже ген. Мутафчийски, Армията е най-слабо засегната от COVID-19.  Ако неговото мнение е да се ваксинираме, ще се ваксинираме, категоричен бе военният министър.

Каракачанов коментира ситуацията със Скопие. В Европа имат своя визия, но и България има визия. Ще дадем съгласие, когато се научат, че със съседите не може по този начин, поясни Каракачанов.

Той призова скопските политици да мислят, като европейски политици и да приемат, че тяхната история започва с Коминтерна.

Преди 140 години някои от нашите европейски партньори го създадоха този македонски въпрос. Винаги големите държави имат своите интереси и ги защитават малко по-брутално. В Европа има едни кръгове, партии и правителства, които имат своята визия, но да бъдат така добри да не ми го обличат в европейски аргументи.

България не е наложила вето на Македония. Ние им казахме, че ще дадем съгласие за започване на преговорите, когато се поправят. Не може от 1 клас да се подготвят децата в омраза към българите.

Населението се възпитава в омраза и то на база на неверни факти. Взема се българската история, фалшифицира се и на база на тази фалшифицирана информация се възпитава в омраза. Скопските политици трябва да изграждат своята идентичност на база автентичните факти от тяхната история, посочи вицепремиерът.

За предстоящите избори лидерът на ВМРО заяви, че в момента се намират в коалиция, но предстояло да седнат да го обсъдят как ще се явят на тях.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кр. Богданов: Бюджетът за 2021 е на изпълнените обещания на ВМРО и на „Обединени патриоти“

Това е бюджетът на изпълнените обещания на ВМРО и на „Обединени патриоти“ Успяхме с новия бюджет да реализираме усилията, които сме вложили през последните четири години. Мога с гордост да кажа, че това е бюджетът на изпълнените обещания на ВМРО и на „Обединени патриоти“. Изпратихме една от най-трудните години за последните […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703