Защо бяха саботирани доброволните отряди към МВР, питаме след побоя над медик в Роман

1 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

ВМРО след побоя над медик в Роман: Питаме защо бяха саботирани доброволните отряди към МВР

Искате хората да се саморазправят с маргиналите по места, за да се защитят ли?

Острата реакция на Областния комитет на ВМРО във Враца идва вследствие на поредния „инцидент“ в Северозападна България. Този път беше брутално бит, ритан и мачкан фелдшер, който се е отзовал и е направил опит да помогне на циганин от клана „Лисиците“ в Роман. Това е поредното нападение над медицинско лице от страна на цигани в страната. Но и е показателен пример за случващото се като цяло конкретно в този регион.

Припомняме, че само преди няколко месеца млад мъж беше сечен с мачете от

същите тези цигани, от същия този клан, в същия град.

Обществено известен стана и случаят с друг пребит от тях младеж от града преди година и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец.

Излишно е отново да изброяваме дългия списък с убитите, изнасилените, пребитите и ограбените от самозабравили се маргинални индивиди. Ами грабежите и незаконната сеч? До кога ще се налага да бъде търпяно това беззаконие?

Да, ние от ВМРО правим каквото е по силите ни с 12 депутата в парламента. В четвъртък бяха гласувани наши предложения. С тях вече има възможност държавата да налага обществено полезен труд на рецидивисти, извършили различни нарушения, но това не е достатъчно!

Защо бяха саботирани доброволните отряди?

Нужна е цялостна Концепция за справяне с маргиналните маси. Неразгледани стоят нашите предложения в НК за разширяване пределите на неизбежната отбрана. Също и размерът на т.нар. маломерна кражба – проблеми, които висят като Дамоклев меч над съдебната юриспруденция в България.

Т нар. Циганска концепция на Каракачанов събира прах по бюрата на администрацията

Да, много неща постигнахме и решихме законодателно, но Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов за

социализиране на маргиналните маси

продължава да събира прах по бюрата на администрацията в Министерски съвет. И никой реално и мотивирано не може да даде отговор защо това се случва. Докато циганите – необразовани, изпаднали от обществените процеси и категорично дискредитирани от провалилия се т.нар. модел на интеграция,

грабят, насилват, убиват и се гаврят безнаказано с държавността.

За нас е ясно, че те са евтини и лесни за манипулиране гласоподаватели на определени политически партии. Но цената за това трябва ли да са достойнството, здравето и животът на честни и достойни български граждани?

Струва ли си цената за още един депутатски или общински мандат?

С настоящата декларация ние от ВМРО сезираме главния прокурор Иван Гешев. В действията си прокуратурата показа решителност да се справи с битовата престъпност и безчинствата по места. А Северозападът и конкретно този рецидив са представителна извадка и без твърдата намеса на държавата, проблемът няма да се разреши.

Прилагаме и декларацията на Областния комитет на ВМРО област Враца:

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Областния комитет на ВМРО – област Враца

Уважаеми представители на медиите,

Положението в Роман става нетърпимо! Такъв страх не е имало от робството насам. Добре познатите рецидивисти от циганската фамилия „Лисиците“ безчинстват и тероризират населението, при това безнаказано. След като

  • миналата година едва не убиха горски полицай, заловил ги по време на незаконна сеч,
  • а тази година клаха с мачете млад мъж, в чиято къща преди са влизали да крадат,
  • сега пребиха като куче медицинско лице, оказало при това помощ на техен роднина.

И този път ли са били провокирани?

Многократно сме информирали институциите, включително и министъра на вътрешните работи от трибуната на Народното събрание за

издевателствата, на които са подложени жителите на Роман.

Докога правораздавателните органи ще остават „слепи“ за заплахата за живота на хората? Явно нямат сили да се справят. Ние питаме

защо бяха саботирани доброволните отряди за защита на населението

или за разширяване на правото на неизбежната отбрана и на целия комплекс от мерки за справяне с етническата престъпност. Или трябва да чакаме хората да се организират сами и да решават проблемите чрез саморазправа?

Настояваме за спешни действия срещу самозабравилата се циганска фамилия.

Искаме затвор за тези социопати!

За случая ще информираме всички компетентни институции и ще търсим отговорност от тях. В XXI век, в европейска България такива прояви са недопустими.

Областен комитет на ВМРО – обл. Враца

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ОРЛИТЕ ЗАГИВАТ В ПОЛЕТ!

77 години от саможертвата на българския летец Димитър Списаревски в защита на Родината Полковник Димитър Светозаров Списарѐвски е български офицер, летец изтребител. Приживе е поручик, посмъртно произведен капитан (1944 г.) и полковник през 2009 г.[4]) Кавалер е на ордена „За храброст“ (посмъртно).                   Загива на 20 декември 1943 година в защита на […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703