Искрен Веселинов: С мерките не бива да се прави политика, но трябва да чуем и икономистите

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Ние ще застанем зад решенията, няма да търсим полза от едно или друга група. С мерките да се прави политика не трябва

ВМРО ще предложи държавата и общините да опрощават или намаляват наемите на търговците. Противоепидемичните мерки трябва да са плод на много сериозни налази и с тях не трябва да се прави политика. Това обяви в предаването „Лице в лице“ Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО.

Чуваме здравните експерти каква е заплахата, но трябва да чуем и икономистите, и хората от сферата на образованието, които казват, че след третата седмица дистанционното обучение става неефективно. Ние ще застанем зад решенията, няма да търсим полза от едно или друга група. Не искайте от мен сега да кажа какво ще е становището ни, уточни Веселинов.

ВМРО ще предложи като мярка в подкрепа на затворения бизнес държавата и общините да опрощават или намаляват наемите на търговците, които не работят заради противоепидемичните мерки.

Ще настояват и за промени в изискването да си бил изряден платец, за да можеш да отсрочиш плащането на кредит. Трябва банковата система да е по-гъвкава, особено към гражданите, каза зам.-председателят на ВМРО.

Приетите от банките правила имат няколко неясноти относно добросъвестността. Той даде пример с непоискано навреме разсрочване на задълженията от граждани. Според него гражданите изискват особена защита, защото фирмите разполагат с повече кадри и експертен капацитет.

Той обяви заявена среща с шефа на БНБ. Банковата система трябва да е по-гъвкава към гражданите.

Веселинов коментира и сектора туризъм:

Възможно е да има напълно фалирали курорти. Искаме секторна политика на банките за тези сектори, които не могат да работят.. Кредитополучателят трябва да бъде защитен от държавата.

За позицията на България относно преговорите на Северна Македония за  членство в ЕС той обяви, че пътят на съседката ни към Евросъюза не може да е през истината и България не може да приеме фалшификациите. Пътят на Република Северна Македония минава през истината. Той допълни, че има политически формации, които насаждат малоценност у българите по този казус.

По темата за сръбското отразяване на казуса Веселинов заяви:

Ако за сръбската история сме терористи, то за българската история сме борци за свобода.

Проблемът е, че една нация, която е формирана под Титовия режим, желае да присвои постижения на българската цивилизация, каза той.

Като изход от кризата зам.-председателят на ВМРО посочи:

Ние чакаме македонските членове на историческата комисия да престанат да говорят клишета. Ние очакваме да признаят историческата истина за създаването на македонската националност. Историята на двата народа е обща. Искаме край на антибългарското говорене. Искаме като братя да участваме в изграждането на ЕС.

Той изрази съжаление, че поредна формация – „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов, става проводник на едни небългарски интереси.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Красимир Богданов: Необходимо е да сме твърди в отстояването на правата на нашите сънародници в чужбина

Става ли дума за правата на нашите сънародници ние като политици не може да премълчаваме истината Политиката на България спрямо нашите сънародници в чужбина – коментира Красимир Богданов На 25 октомври 2020 в Украйна се проведоха местни избори. Партията на украинските българи „Наш край”, ръководена от Антон Киссе, както и партията […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703