Искрен Веселинов: Ако не променим демографската си политика, проблемите със смъртността ще останат

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Въвеждането на мерките беше неизбежно

Това, на което се разчиташе – повече дисциплина и отговорност, не се получи, заяви депутатът от ВМРО

Ако не променим демографската си политика и подхода, проблемите със смъртността ще останат за всяка епидемия. Нивата на смъртността са функция на заболеваемостта от преди две или три седмици. Имаме много по-голям проблем с нивата на смъртността, тъй като по принцип сме една от най-умиращите нации в света, което е свързано с възрастовата структура на населението и ред други проблеми, които не са възникнали сега.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по НОВА Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО.

Това не е нещо нормално. Това е проблем, който не е свързан с коронавируса. Този проблем е по принцип.

Ако не променим демографската си политика

и подхода към тези проблеми е ясно, че те ще останат за всяка епидемия, посочи той.

По думите му в рамките на този мандат са направени множество усилия в тази посока, на първо място за повишаване на доходите. Трябва да приберем младото си население в страната, заяви Веселинов.

Проблемите ще останат, ако не променим демографската си политика,

подчерта той.

Не искам да омаловажавам  COVID-19. Напротив. Това е един изключително сериозен проблем. Но този стрес за системата и за населението при нас има още по-негативен резултат, отколкото в Западна Европа, тъй като

населението е по-болно и по-възрастно,

посочи той.

Въвеждането на мерките беше неизбежно. Това, на което се разчиташе – повече дисциплина и отговорност, не се получи. През цялото време призовавахме да се придържаме към съветите на експертите. Нашите усилия бяха насочени към мерките за подпомагане на пострадалите – затварянето на бизнесите заради ограниченията, категоричен е Веселинов.

Отношенията с Република Северна Македония

Според нас от ВМРО България защити по един много добър начин националния си итерес. Така Веселинов коментира, че страната ни наложи вето за старт на преговорите на Македония за членство в ЕС.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обсъждат ключови теми за Западните Балкани на конференция, организирана от Ангел Джамбазки

Конференция за Западните Балкани Красимир Каракачанов, Мария Габриел и Екатерина Захариева се включват във форума с политици и международни експерти на 12 декември Развитието на Западните Балкани с актуалните и важни теми за региона ще бъдат дискутирани от политици и експерти в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. За […]

Може да ви хареса ....

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703