Зам.-министър Стефан Балабанов: Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат.. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. По думите му 3265 полицаи са заразени с коронавирус. „От тях оздравели са 1630 души, а 13 са починали“, уточни той.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, каза Балабанов.
По думите му на първо място полицията строго следи карантинираните лица, помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ.

„Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“, каза още зам.-вътрешният министър.
Денонощно се правят проверки и дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки. „Едва ли полицията ще може навсякъде да ги направи, ресурсът ни е ограничен“, допълни Балабанов. По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“. До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка. Дори има и двама души с осъдителна присъда.

По отношение на заплатите на полицаите според него увеличението с 15% е максимумът, който може да се даде. „От 2017 г. досега полицейската заплата се е увеличила с 67%. Всяка година се вдигат с 10%, а сега с 15%, което не е малко. След Нова година един начинаещ полицай ще получава 1112 лв. основна заплата, плюс извънреден труд, пари за храна и други добавки“, обясни той.
По думите му не е време за протести, а за борба с пандемията.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Седем участника в съревнованието за най- патриотичен дом

Приключи крайния срок за записване участие в съревнованието за най- патриотичен дом на територията на община Септември за 2020г. Тази година в серевнованието ще вземат участие седем семейства с техните домове. Това да семейство Тишеви от Септември, Пепелянкови от Ветрен, Адови от Ветрен, Атанасови от Симеоновец, Гущерови от Виноградец, Василеви от […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703