Ангел Джамбазки e доброволец във ВМА

0 0
Read Time:4 Minute, 33 Second

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА. Той помага като санитар в борбата срещу заразата COVID-19.

Виждал съм, как лекар от нощна смяна си тръгва чак в 16.00 следобед, за да предаде пациента си в реанимацията, споделя той.

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА

Логиката на правителството да не налага пълна блокада е следната: има част от икономиката, която няма да издържи втора пълна блокада. Затова е важен моментът на самосъзнанието и на самоконтрола. Едни и същи хора твърдят, че това е просто грип или че Бил Гейтс иска да ги чипира. Същите обаче реват, че са се разболели.

Това каза в предаването „Опорни хора“ по България ОН ЕР Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и евродепутат.

България не прави изключение от останалите от Европейския континент. Обществата са дълбоко разделени. Едните казват, че всички ще умрем, другите – че няма такова нещо. Но факт е, че 

върху здравната система има огромен товар,

посочва той.

С очите си видях, как са преобразувани медицински структури, как са провеждани и са правени ремонти за тръбите за кислород. Със сигурност тези месеци не са изпуснати, допълва Ангел Джамбазки.

Има друго. От години 

истинските професии бяха подценявани.

Голямото внимание беше фокусирано върху професии, които са периферни. Лекари, учители, журналисти, които са на първа линия, тези професии бяха подценявани. Сега се видя, че те са важните. И че без тях не става. Трябва да преосмислим нещата. Ще напомня, че 

медицинската професия беше извадена от списъка на приоритетните за обучение. 

И студентите не получаваха стипендии, казва евродепутатът от ВМРО/ЕНП.

Разказва за ситуацията в болниците от първо лице. 

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА,

помага като санитар в Първа инфекциозна клиника. https://www.youtube.com/embed/JmCLgisTEHs?feature=oembed&enablejsapi=1

Виждам го от първо лице. Там лекарите и сестрите са преуморени, но блестящи. Те не ходят, те през цялото време тичат и се грижат за тежко болни хора. На предела на възможностите си са. Но е факт, че няма сестри и санитари. Няма интерес към професията, защото възнаграждението е ниско, а повечето студенти заминават за чужбина, където ще се реализират по-добре. 

Парадоксът е, че медицинското образование у нас е отлично и евтино. 

Хората се възползват. Затова трябваше да се мисли много по-отдавна. Надявам се това да катализира един процес на оздравяване на тези структури. Извънредният им труд е в пъти повече от този на доброволците, като нас. Това разказва Ангел Джамбазки за работата си като доброволец във ВМА.

Той продължава:

Виждал съм как лекар си тръгва от нощна смяна в 16.00 следобед, за да предаде пациента си в реанимацията. Това е негова отговорност – да го предаде жив на своя колега. Т.е. той е работил 12 часа нощна смяна и още няколко часа през деня. То са разправии, линейки, тестове и лекарят го чака. Не може да си вземе детето от градината. Всъщност му се навъртат средно около 24 часа.

Слушам лекарите, какво говорят. Според тях, „бумът“ тръгна от септември, когато децата тръгнаха на училище. И заразата си върви. Колко време говорим за електронно обучение, електронно правителство…Неволята ги принуди да действат.

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА. От три седмици той и негови колеги от ВМРО помагат в борбата срещу заразата

Относно увеличението на заплатите на администрацията, Джамбазки каза, че

не е привърженик на тази мярка:

Видя се, че голяма част от администрацията безпроблемно работят от вкъщи, което значи, че голяма работа не са вършили и присъствено и неприсъствено. Така че, и без тях може. Това го видях и в европейските институции. Всички работят неприсъствено и никой нищо не прави от тях. Как протича в ЕП едно неприсъствено заседание? Половината от тях не могат да си включат камерите – волно или неволно. На другата половина интернетът е слаб и нищо не се чува и вижда. Така се оправдава работата им и се получава не малка заплата. На фона на пандемии, войни, ЕК решила сега да прави еднополовите бракове задължителни за цяла Европа. Болниците в цяла Европа са претоварени, линейките в цяла Европа оставят болните буквално на тротоара, като в Белгия, където лекарите буквално решават кой да живее, а ЕК се занимава с еднополовите бракове – това им е приоритет!

Относно твърденията, че Бюджет 2021 е предизборен, според Джамбазки до март месец ще бъде преодоляна тази криза. Има надежда за ваксина. Такъв бюджет винаги ще бъде под ударите на опозицията.

Ще се стигне ли до вето от страна на България на влизането на Северна Македония в ЕС?

Това не е вето. Това, което трябва да се случи е да се даде зелена светлина за първата междуправителствена конференция. Това не е вето на присъединяване, това е отлагане на началото на преговорите, каза Джамбазки и поясни:

Налага се, защото нашите братя в Скопие саботират Договора за добросъседство, не го изпълняват и правят всичко възможно да се измъкнат. Те играят следната игра: подписаха договор, нямат намерение да го изпълняват. Тупат топката, после някой да натисне България, защото влезнаха в НАТО. Само че този път се лъжат. Защо? Защото едно е членството в НАТО, а съвсем друго е да предадем националната си памет. Да предадем стотиците хиляди македонски граждани с българско самосъзнание, които живеят в Северна Македония. Да позволим безобразен език на омразата. Казвал съм го на Заев десет пъти.

Ние няма да отстъпим. Българската позиция не се променя,

категорично заяви в предаването „Опорни хора“ зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Мария Цветкова с декларация по повод Деня на християнското семейство в НС

В навечерието на Деня на християнското семейство сме длъжни да обещаем, че ще защитаваме българските семейни и християнски ценности! На 21 ноември отбелязваме Деня на християнското семейство. По този повод народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Мария Цветкова прочете декларация от трибуната на Народното събрание. Тя бе от името на […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703