Дано ветото за Македония доведе до честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един език, заяви Каракачанов

0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

Скопие не спазва договора със София

Ветото  за Македония сега ще ги извади от илюзиите

Надявам се ветото за Македония да доведе до честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един език.

Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването „Брюксел 1“ с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за Македония. Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии. Да доведе до отрезвяване и сядане на масата. Честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме, добави вицепремиерът.

Република Северна Македония не е готова да започне преговори,

защото тяхното правителство вече повече от три години се опитва да не изпълнява Договора с Република България. По нито една от точките от този договор, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв напредък.

Не мога да разбера защо някои външни наблюдатели объркват ролите. Не България кандидатства за членство. България е страната член. Македония кандидатства за членство в ЕС. Би следвало да е наясно, че ангажиментите, които поема със сключването на договори, трябва да се спазват. Договорът от Скопие от 1 август 2017 трябва да се спазва.

В Македония витае схващането, че някой ще натисне България в последния момент

В Македония обаче, като че ли витаеше и продължава да витае едно схващане, че някой ще притисне България в последния момент и България ще клекне, заяви Каракачанов. 

Има опити да ни убеждават по един или друг начин. Но с ветото за Македония България защитава своите национални интереси, настоя той.

Виждаме Македония сега. В ситуацията, в която е кандидат-член. С агресивното си поведение, с явните си претенции към България. За малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… И си представете Скопие утре в ЕС – кой печели от това?

България ще загуби категорично.

При побожение, че има един подобен съсед като Македония, който е член на НАТО и ЕС и който държи подобен тон и поведение. И ЕС не печели. Защото ЕС си има изключително много проблеми. Той е на един водораздел ще продължи ли да съществува по този начин или ще се реформира. Мисля, че на самата Европа не ѝ трябва още един проблем на Балканите – с формираните на базата на кражбата на история измислени претенции към България. Това не може да съществува повече, обясни вицепремиерът.

По отношение на предложението си за Анекс към Договора от 2017 година, Каракачанов заяви:

Трябва да има писмен документ. Аз на изявлението на скопските политици не вярвам. Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции.

И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем, предупреди министърът на отбраната.

Моята прогноза е, че сега

ветото за Македония ще бъде един студен душ за тях.

Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, натърти Каракачанов.

Трябва да доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме, добави вицепремиерът.

28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор, категоричен е Красимир Каракачанов.

Ще има ли Анекс към двустранния договор? Кой се е опитвал да ни убеждава да не спираме Скопие за старт на европреговори? И това въпреки неспазването на ангажиментите и антибългарския тон. Целия разговор на Милена Милотинова с вицепремиера Каракачанов вижте във видеото >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Дано ветото за Македония доведе до честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един език, заяви Каракачанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българите от Западните покрайнини 101 години след Ньойския договор: Обезлюдяването при нас продължава

100 години от съдбата на българите в Западните покрайнини. 100 години от несправедливия Ньойски договор. 100 години от откъсването на една част от българската територия. 100 години мъка. Българите от Западните покрайнини отбелязват 101 години от подписването на Ньойския договор на 27 ноември 1919 година, според който общините Босилеград и Цариброд се откъсват от […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703