Александър Сиди: Наложихме вето на Северна Македония, а не на Македония. Не може да наложиш вето на себе си

0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Последният влак на Северна Македония за Европа тръгва…

Титова Югославия не е умряла в Македония…

Македония е единствената държава, в която хората продължават да вярват, че Тито е най-великото нещо. Сърбите вече не вярват в това…

Въпрос без ясен отговор: Ще блокира ли България членството на Северна Македония в ЕС?

България няма да даде съгласието си за членството на Северна Македония в Европейския съюз докато не се изчистят няколко въпроси относно съвместната ни история.

Как се отрази това не геополитическите отношения на страната и какви са последиците. Коментира в ефира на „Неделята на NOVA” депутатът от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Няма крачка назад по темата Македония и по темата български национален интерес. Там до 1944 година населението се е самоопределяло като българи. Ако днес някой лицемер в Скопие казва, че трябва да им разрешим да се самоопределят, нека да бъде така добър да не определя какъв е Гоце Делчев, заяви Сиди.

Позицията на Македония, която в последните седмици ескалира, може да доведе до това, което стана. А именно вето.

На въпрос на водещия дали не носим вина и ние за наследството, което носим, депутатът Сиди отговори:

Вина в българската история винаги е имало и винаги ще има. Но това означава ли да продължаваме делото на националния предател Георги Димитров, който предаде Македония? Категорично не, разбира се.

Виждаме днес в Народното събрание, че има хора, които говорят в тази посока. Социалистите направиха една безумна резолюция в Европейския парламент. В крайна сметка това са хора, които не са чели собствената си история, българската, а историята, която е писана в Москва. Крайно време е това да се спре, категоричен бе той.

Когато аз говоря за Македония, говоря за онова парче земя, което в години назад е било част от българското Възраждане. И в което са се родили стотици български герои. А когато говорим за сегашния проблем, говорим за Република Северна Македония. За първи път от ветото насам си позволявам да говоря за тази държава като Северна Македония. Това е така, защото ние наложихме вето на Северна Македония, а не на Македония. Не може да наложиш вето на себе си. Наложихме вето на онази Северна Македония и на онази сърбоманската омраза, която продължава там вече 100 години, каза депутатът от ВМРО.

Според Сиди, за да разберем как това българско парче земя беше отнето от България, трябва да прочетем френския писател Анри Пози, който обяснява как „сърбите са планирали открадването на Македония”.

В момента тръгва последният влак за Европа. Скопската антибългарска пропаганда чака на гарата. А ние в този влак сме отдавна и те не трябва да го забравят. Това, което остава е да им помахаме, ако те не се качат на влака. Това е последният влак. Миналата година бяха блокирани за членство в ЕС. А от тук нататък не е ясно какви процеси ще се случат в Европа. Не се знае дали ще бъде отворена отново вратата за присъединяване към Европа, заяви Сиди.

Зоран Заев е един дребен регионален лидер, който се опита да мишкува и да хитрува. Помисли си, че като ходи да се прегръща с разни хора, те ще му кажат: „Добре, давай, утре ще го мислим.“. Той видя, че тази му хитрост няма да стане. Не може 2017 г. да говориш как ще промениш учебниците по история, как сме си много близки и т.н. А в един момент  да спре комисията да работи, каза воеводата.

Белград винаги се е опитвал да държи Македония далече от България. Но не само това. Югоносталгията в Македония е жива. Македония е единствената държава, в която хората продължават да вярват, че Тито е най-великото нещо. Сърбите вече не вярват в това. Титова Югославия не е умряла в Македония. Това е големият проблем. В главите на хората там живее Тито. Това трябва да бъде изкоренено чрез учебниците по история, категоричен е Сиди.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Дано ветото за Македония доведе до честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един език, заяви Каракачанов

Скопие не спазва договора със София Ветото  за Македония сега ще ги извади от илюзиите Надявам се ветото за Македония да доведе до честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един език. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването „Брюксел 1“ с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR. […]

Може да ви хареса ....

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703