Висока оценка за „Балканска стена 2020“

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“

Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска стена 2020“. Това отчетоха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във вторник в хода на учението се проведе показ на способности на формирования от състава на 61-а механизирана бригада. Гости на събитието бяха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, представители на държавната и местната власт, на медиите и други.

Министър Каракачанов даде висока оценка за учението и заяви:

Военнослужещите показаха завиден професионализъм. Присъствал съм на много учения както у нас, така и в чужбина. Мога да кажа, че българският войник по своята подготовка по нищо не отстъпва на военнослужещите в никоя друга НАТО-вска държава.

Той коментира, че доброто представяне на военнослужещите е свързано с подобряването на условията в Българската армия. Като пример посочи повишеното заплащане, социалния пакет за военнослужещите, както и положителното отношение на държавното ръководство.

Министърът на отбраната каза още, че общественото внимание и положителна оценка за армията са от изключително значение за мотивацията на военнослужещите:

Както е казал Наполеон – един морално мотивиран войник се равнява на 12 физически подготвени. А ние виждаме, че нашите войници са и морално мотивирани и много добре подготвени.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев също даде висока оценка. Той подчерта, че независимо от условията на пандемия планираното учение е трябвало да се проведе.

Като институция армията е призвана да гарантира сигурността на страната

във всяко време и при всякакви условия. За да успее да го прави, трябва да има високи бойни способности, чието изграждане е постоянен процес. Това учение е елемент от този сложен процес. Армията като йерархична институция с ясно установени правила и разпоредби е взела всички необходими мерки, посочи президентът Радев.

Той поздрави всички военнослужещи, Командването на Сухопътните войски и на 61-а механизирана бригада за блестящо организираното и успешно проведено тактическо учение. То е най-голямото през последните 20 години.

Това е много голям успех предвид всички предизвикателства, с които нашата армия се сблъскваше в продължение на дълги години. Днес се видя, че нашата армия има високоподготвени командири, на които можем да разчитаме, има способни и отдадени военнослужещи. Аз съм впечатлен от огневата мощ, координацията, взаимодействието, демонстрираните способности и висока подготовка, подчерта държавният глава.

Снимки вижте тук >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска именна система за личните имена. Никакви бради, молли, месчити и прочее. На когото не му изнася – чантата, шапката и откъдето е дошъл. Това заявява заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703