Александър Сиди: Протестите доведоха до промени, за които ние отдавна настояваме

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Приятно съм изненадан, че протестите всъщност доведоха до промени, за които ние отдавна настояваме. Спорадично от началото на мандата предупреждавахме, че ГЕРБ се заиграват опасно с ДПС. Не ни чуваха дълго време. Не ни чуха например за доброволните отряди, когато ГЕРБ се вслушаха в ДПС и не ни подкрепиха. След протестите видяхме как може държавата бързо да се намеси в проблема със студения резерв, който бе отнет от ТЕЦ – Варна буквално за дни. Очевидно ГЕРБ могат да се вслушват в партньорите си, но не винаги го искат.

Това заяви в обзорното политическо предаване „Седмицата“ по Дарик народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Имаме подписано споразумение между ВМРО и ГЕРБ, че въпросите, които искахме, но не влезнаха в проекта за нова Конституция, ще бъдат подложени на референдум преди ВНС. Това са въпросите за задължителната наборна служба, за образователен ценз при гласуване и за повече правомощия на президентската институция, посочи Сиди.

Един референдум, който указва в каква посока трябва да върви държавата, не обвързва правно едно Велико народно събрание, а само му дава посока, в която да работи, заяви още Сиди и допълни, че ВНС черпи своята власт изцяло от Конституция.

Срокът за излизане от политическата криза е краят на мандата на 44-ото Народно събрание, смята Александър Сиди.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“. Реакцията на ВМРО идва в отговор на необяснимото допускане свещеник на Вселенската патриаршия да поеме духовното водачество на българската общност в Истанбул. Изненадващо за нас се оказва, че от близо […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703