Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second
депутатът от ВМРО и заместник-председател на комисията по отбрана в НС Борис Вангелов

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората

Да има доброволна военна служба от 1 до 6 месеца. Това реши на първо четене парламентът. Така всеки българин до 40-годишна възраст ще може да служи в резерва. Победи ли патриотизмът?

Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба. Тя ще бъде върната, не знам защо политическите сили правят така, че тя да не се въведе отново. Проучванията на Министерството на отбраната показват много висок процент одобрение на хора за наборната военна служба, каза за „Денят ON AIR“ народният представител от ВМРО и заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана Борис Вангелов.

По думите му е приключил периодът, когато масово се бягаше от армията. Той поясни, че в момента има действаща кадрова армия и резерв, който е от доброволен резерв и запас. Поради това, че е прекъсната наборната военна служба в момента има все по-остаряващи хора на военен отчет, посочи народният представител.

Резервът се състои от доброволен резерв и запас. Доброволният се състои от активен резерв и на разположение за активен резерв. Ние въвеждаме срочна служба в доброволния резерв. Това значи 6-месечна служба в поделение, пълно възнаграждение за звание и длъжност, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж, допълни депутатът от ВМРО.

Вангелов подчерта, че не всяка длъжност ще изисква еднакво времетраене на обучението – затова службата ще е до 6 месеца.

След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс. Той има право и да кандидатства с предимство в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния резерв ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности, отбеляза Вангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в медиите в Македония се внушава, че в България искаме да се откажат от нещо. Имахме специална рамкова позиция от правителството, сега има и меморандум от Външно министерство. Страните членки на ЕС не могат да разберат какъв е нашият спор, заключи той.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Александър Сиди: Протестите доведоха до промени, за които ние отдавна настояваме

Приятно съм изненадан, че протестите всъщност доведоха до промени, за които ние отдавна настояваме. Спорадично от началото на мандата предупреждавахме, че ГЕРБ се заиграват опасно с ДПС. Не ни чуваха дълго време. Не ни чуха например за доброволните отряди, когато ГЕРБ се вслушаха в ДПС и не ни подкрепиха. След протестите […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703