Сиди: България е единствената държава в съюза,без регламент за спасяване от т. нар. „дългово робство“

0 0
Read Time:57 Second

От Обединени патриоти са готови с изготвен закон за личния фалит, който цели да сложи край на фигурата доживотен длъжник, като не става въпрос за пълно опрощаване или натрупани дългове към различни институции.

Човек е имал кредит за жилище, което е спрял да може да плаща. Идва изпълнител, апартаментът се продава на публична продан. Ако кредитът е бил 100 хиляди лева, а апартаментът се продава за 70, човекът дължи още 30 хиляди. Всеки ще бъде отговорен за своите задължения. Кредиторът също ще има защита, каквато има и длъжникът. Разбира се, говорим за добросъвестни длъжници.

Това коментира за БНР народният представител от ВМРО Александър Сиди.

За решаването на проблема на вечните длъжници от няколко години настоява Европейската комисия, тъй като България е единствената държава в съюза, която няма регламент за спасяване от т. нар. „дългово робство“, което остава и за наследниците на длъжниците. Как обаче ще бъдат защитени правата на добросъвестните длъжници?

Защитата към длъжника, която предлагаме, ще му даде възможност да продължи да работи. Несеквестируеми са тези имуществени права на длъжника, срещу които съдебният изпълнител не разполага с процесуалната власт да насочва принудително изпълнение.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Позорен ден! Преди 74 г. БКП дава културна автономия на Пиринска Македония

На днешния ден преди 74 г. е извършено едно от най-зловещите предателства на БКП към българската нация и държава. На пленум на ЦК на БРП (к) през 1946 г. е приета резолюция за даване културна автономия на Пиринския край. Македонизацията в Пиринска Македония е процес, при който от страна на властите […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703